... czyli
chocohotopots.
Pyszne ciasteczka, bardzo czekoladowe, płynne w środku. Zachęcam do ich przygotowania, naprawdę warto to bardzo prosty i szybki przepis ;)
Składniki:
- 125 g masła lub masła roślinnego
- 140 g gorzkiej czekolad
- 2 jajka
- 90 g cukru
- 2 łyżki mąki
Sposób przygotowania:
Rozpuścić masło w małym garnku, dodać połamaną czekoladę, podgrzać do momentu w którym czekolada się rozpuści. Nie zagotowywać. Odstawić do przestudzenia. Białka z cukrem ubić na sztywno. Następnie dodać żółtka i wcześniej przygotowane mało z czekoladą oraz mąkę. Wymieszać delikatnie składniki. Tak przygotowane ciasto wkładamy do foremek i wstawiamy do piekarnika 200°C. Pieczemy 11-15 minut w zależności od wielkości foremki oraz ulubionej konsystencji. Jeśli będziecie piec krócej będą w środku bardziej wilgotne, zaś dłużej pieczone będą suche i bardziej ciastowate.
A gdzie zdjęcie jak wyglądają w środku? ;P
OdpowiedzUsuńDzień dobry
OdpowiedzUsuńNiestety nie znalazłam na stronie adresu e-mail.
Proszę o kontakt na: kontakt@blog-media.pl
Chiałabym przedstwić informacje na temat możliwości współpracy.
Pozdrawiam serdecznie
Magdalena
Pyszotka!
OdpowiedzUsuń