Ciasto to jest bardzo proste w przygotowaniu, a jakie dobre!
Potrzebne składniki:
- 1,5 szklanki mleka 3,2%
- 1 cukier waniliowy
- 1 margaryna palma
- 2 łyżki mąki kartoflanej
- 2 łyżki mąki tortowej
- 2 żółtka
- 1 niepełna szklanka cukru
- 2 duże opakowanie ciastek - herbatników
- puszka masy krówkowej
- 3 śmietany fix
- 400ml 30% śmietany
- pół szklanki cukru pudru
- tabliczka białej czekolady do obsypania
Sposób przygotowania:
Do garnka wlać szklankę mleka, wsypać cukier waniliowy i cukier zwykły, zagotować. Do miski wlać resztę mleka i dać 2 żółtka, 2 łyżki kartoflanej i 2 łyżki zwykłej mąki utrzeć to i ugotować. Ugotowaną masę ostudzoną ucieramy z margaryną. Układamy na blachę herbatniki i smarujemy je krówką, przykrywamy herbatnikami, smarujemy je krówką. Nakładamy na to gotową masę, na nią herbatniki na to krówkę i na krówkę znów herbatniki :). 3 śmietany fix ubijamy ze śmietaną 30% 400ml z pół szklanki cukru pudru. Ubitą śmietanę wykładamy na herbatniki, posypujemy wiórkami czekolady
SMACZNEGO!
Ostatnio często piekę bułeczki na które przepis już zamieszczałam tutaj :) Odświeżam fotki i zostawiam link do przepisu dla przypomnienia
No ciężko, żeby nie smakował ;)
OdpowiedzUsuńOj tak, u mnie nie stoi dłużej niż pół dnia;p
OdpowiedzUsuńA na jakiej blaczce to układasz? O wymiary mi chodzi. :)
OdpowiedzUsuńWymiary to 38 x 24 :) Pozdrawiam
Usuń