Witam, dziś chciałabym przedstawić Wam prosty przepis na sałatkę z wędzonym kurczakiem i serem typu feta. Cała micha sałatki ma tylko 458kcal 31,4g białka, 29g tłuszczu i 20,6g węgli.
Sałatkę przygotowujemy z gotowych składników. Tylko fasolka szparagowa wymaga ugotowania. Poniżej podaje proporcję na tą sałatkę z wcześniej wyliczonymi wartościami odżywczymi. Oczywiście możecie zrobić ją w dowolnych proporcjach i samodzielnie wyliczyć je.
- rukola 58g
- fasolka szparagowa 57g
- pomidor koktajlowy 144g
- sok z cytryny świeżo wyciskany 3g
- oliwa z oliwek 3g
- oliwki 21g
- ser sałatkowy (pilos- lidl) 56g
- nogi z kurczaka wędzone (pikok - lidl) 95g
- sos czosnkowy własnej roboty 48g
- sos miodowo- musztardowy własnej roboty 10g
Ja chciałam aby mój sos czosnkowy był fit dlatego składa się on z jogurtu naturalnego, wyciskanych ząbków czosnków i czosnku granulowanego.
Natomiast mój domowy sos musztardowo-midowy to połącznie miodu, musztardy i jogurtu naturalnego.
Przygotowanie sałatki jest banalnie proste. Fasolkę szparagową gotujemy, studzimy. Wszystkie składniki mieszamy w misce a na koniec polewamy sosem.
Pozdrawiam :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz